Väderdiggare med iPad, hör upp!

posted in: Nörd | 0

Det behövs aktuellt väder. Jag vet att några kikar på min väderstation då o då. Egentligen är det konstigt att den fortfarande fungerar, men det är väl bra kvalitet med tanke på vad den kostade i inköp 2004.

Nåväl, stationen laddar i realtid upp info till weatherunderground.com Detta kan man ju utnyttja med hjälp av deras eller tredjepartsappar. Min vädersida är väl inte jättefantastisk på datorn och faktiskt ganska kass på mobilen.

För er som äger en iPad från känt fruktbolag finns då en kul lösning/alternativ till detta i-landsproblem.

Installera appen Wunderstation och sök upp väderstationen med id IHALMSTA1. Då har du vädret i Villshärad på din padda i så realtid det går – och informativt och bra ser det dessutom ut. Mycket trevligt!
Naturligtvis kan du leta upp en mängd andra privata väderstationer runt om i världen också ifall så önskas.

Det enda som är synd med denna app är att den inte fungerar på telefoner, men då finns det andra alternativ. Sök på wunderground i appstore och se om du hittar något som faller i smaken (själv använder jag ingen väderapp på mobilen, förutom den inbyggda samt yr.no)